|  Politika

Tudi Krkovič na odprtem

© Borut Krajnc

Tone Krkovič, ki je bil v zadevi Patria obsojen na 22 mesecev zapora,  že prestaja svojo kazen na odprtem oddelku zapora Dob. To so potrdili na Upravi Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij. Krkovič je pričel opravljati kazen v petek, danes pa so ga premestili na odprti oddelek Puščava. Več >>

Janez Janša, ki prav tako prestaja zaporno kazen, je bil po nekaj dneh tudi premeščen na odprti oddelek. Jože Podržaj, v. d. glavnega direktorja uprave za izvrševanje kazenskih sankcij, je dejal, da je primer Janeza Janše kazensko enostaven in lahek za dobske razmere. Janša je bil obsojen na dve leti zapora, a kaznivo dejanje, na podlagi katerega je obsojen, ni povezano z drogo, nasiljem ali spolno nedotakljivostjo, pojasnjuje Podržaj. 

Ivanu Črnkovič kot tretje obsojenemu v zadevi Patria ne bo treba v zapor vsaj še do 4. oktobra, ker je sodišče ugodilo prošnji za odlog prestajanja kazni. Črnkovič je neuspešno zaprosil za alternativno prestajanje kazni, a se bo pritožil tudi na zavrnitev. (sta, mg)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.