|  Politika

Stavka se ne zaostruje

© Tjaša Zajc

Velenjski rudarji so sklenili, da ne bodo zaostrili stavke. Stavkovni odbor je prišel do tega zaključka po pogajanjih z Ivanom Pohorcem, predsednikom uprave rudnika, Blažem Košorokom, generalnim direktorjem Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), in Petrom Dermolom, direktorjem Termoelektrarne Šoštanj. Več >>

Tadeja Mravljak-Jegrišnik, tiskovna predstavnica Premogovnika Velenje, je dejala, da so se pogajanja obrnila v pozitivno smer in se danes nadaljujejo.

Uprava premogovnika je predlagala prekinitev stavke in trimesečni moratorij, da bi se uredile vse zahteve v povezavi s ceno premoga in finančnim stanjem družb, toda stavkajoči predlogov niso potrdili.

Stavka se je nadaljevala, ker stavkajoči dopoldne niso potrdili predlogov. Predstavniki stavkovnega odbora so se medtem udeležili predsestva Sindikata delavcev dejavnosti energetike Slovenije in nato nadaljevali s pogajanji. (sta, mg)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.