|  Politika

NPU z osmimi hišnimi preiskavami; neuradno pri Igorju Lahu

© STA

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) danes izvajajo osem hišnih preiskav zaradi sumov kaznivih dejanj oškodovanja upnikov, neuradno zaradi nepravilnosti v družbi Liko Vrhnika, ki jo lastniško obvladuje Igor Lah. Kriminalisti so pridržali štiri osebe, menda tudi Laha in nekdanjega ter sedanjega direktorja družbe. Več>>

Preiskovalci v hišnih preiskavah, ki potekajo na območju ljubljanske, murskosoboške in kranjske policijske uprave, iščejo poslovno dokumentacijo in druge predmete, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Po neuradnih informacijah STA sta med pridržanimi tudi nekdanji direktor Lika Iztok Svetin in sedanji direktor Danilo Peteh.

Preiskava, ki jo usmerja Specializirano državno tožilstvo, poteka s ciljem utemeljitve sumov storitve več kaznivih dejanj oškodovanja upnikov, za katera je zagrožena petletna zaporna kazen. Za čas preiskave so štirim osumljencem začasno odvzeli prostost. Pri izvedbi operativnih aktivnosti sodeluj 35 kriminalistov iz NPU.

O tej temi smo v Mladini pisali že lani:

Stabilizacija poslovanja ali nateg? - Kako se znebiti podjetja in poplačila dolgov – primer Lika Vrhnike in velikega poslovneža Igorja Laha>>

Tožilstvo nad Igorja Laha - »Stabilizacija poslovanja« Lika Vrhnike sporna tudi po mnenju organov pregona>>

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.