sta, mg

 |  Politika

Izredni kongres SLS

© Arhiv Mladine

Odbor Slovenske ljudske stranke je na ponedeljkovi seji za 6. december sklical izredni kongres zaradi slabega rezultata na predčasnih parlamentarnih volitvah. Več >>

Na seji so sklenili, da bodo na kongresu izvolili nove organe stranke in oblikovali skupino, ki bo preučila volilne rezultate.

Poleg tega so tudi pozvali občinske odbore, da naj do 31. julija pripravijo svoje predloge, ki jih bo koordinacijska skupina preučila do 15. avgusta in na njihovi podlagi pripravila strategijo stranke za letošnje lokalne volitve.

Še pred samim zasedanjem odbora stranke je njen predsednik Franc Bogovič ponudil svoj odstop, a ga je odbor zavrnil in sprejel sklep, da bo predsednik vse do izrednega kongresa. Odbor se je tako odločil, ker Jasmina Opec, ena izmed dveh podpredsednic, ni želela odstopiti s svojega položaja. Če bi odbor potrdil Bogovičev odstop, bi Jasmina Opec začasno vodila stranko, kar bi vodilo v njen propad, je dejal eden izmed članov stranke za časopis Dnevnik.

Bogovič je dejal, da je to storil, ker prevzema odgovornost za neuspeh sanke na volitvah in njen izpad iz državnega zbora.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.