Peter Petrovčič

 |  Mladina 30  |  Politika

Povolilna plakatna vojna

V Kranju se predvolilna politično-grafitarska akcija nadaljuje tudi po volitvah

Povolilno vprašanje

Povolilno vprašanje
© Ivan Smiljanić

V prejšnji številki Mladine smo pisali o plakatni vojni v Kranju, kjer so »neznanci« po grobih ocenah pografitirali vsaj polovico, če ne celo več predvolilnih jumbo plakatov. Miro Cerar, Alenka Bratušek, Karl Erjavec in Dejan Židan so bili ozmerjani za pokvarjene sluge komunističnih stricev iz ozadja, na enem plakatu sta bila z »režimskima kolaborantoma« ozmerjana celo Ljudmila Novak in Lojze Peterle.

Glede na to, katere stranke oziroma kateri prvaki strank so se znašli pod udarom, je bilo že tedaj bolj ali manj jasno, od kod je prišel ukaz za »inovativno« predvolilno akcijo. Pisci pa so se dokončno razkrili po volitvah. Ne, plakatne vojne še ni konec, razlika je le ta, da so se grafiti s predvolilnih plakatov, ki jih ni več, preselili na plakate klasičnih oglaševalcev. Zdaj »grafitarji« sprašujejo: »Kje so naši osvoboditelji?« In odgovarjajo: »V arestu.« Podpis: »V.« »V« bolj ali manj zagotovo stoji za victory in naj bi bil od Janševega odhoda v zapor pozdrav vseh, ki v srcu Janezu dobro hočejo, a se ni prijel. »V« je vsaj v Kranju zadnje dni postal tudi samostojen grafit, zdi se, da na mestih, kjer je premalo prostora za daljša »sporočila«.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.