Martin Gramc

 |  Svet

Google primoran odstraniti spletno igro Bomb Gaza

Igra, v kateri se igralec pretvarja, da je pripadnik izraelske vojske in obstreljuje Gazo, je bila zaradi številnih pritožb odstranjena iz Googlove spletne trgovine. Več>>

Spletna igra, ki je narejena za androidne telefone in tablične računalnike, je bila od prve objave 29. julija 1000-krat naložena. Uradno sporočilo tvorcev je, da je namen igre bombardiranje in s tem preprečevanje pobijanja civilnega prebivalstva, piše Guardian.

Igra je naletela na številne komentarje, ki so izražali ogorčenje nad tem, da je Google sploh omogočil dostop do igre, ki odseva resničen konflikt, v katerem je do sedaj umrlo okoli 1800 Palestincev in Palestink.

Poleg tega je bila igra zelo nizko na lestvici, ki meri, kako primerna oziroma škodljiva je vsebina igre za mladoletnike. 

Po vseh pritožbah in kritikah je Google le odstranil igro iz spletne trgovine s pojasnilom, da ni v skladu z njihovo politiko. Čeprav predstavnik za stike z javnostjo ni pojasnil, kakšna je ta politika.

A Bomb Gaza ni edina igra, ki jo zajema Googlova ponudba za androidne telefone, saj lahko zainteresirani podoživijo izraelsko-palestinski konflikt z igrama Gaza Assault Code Red in Iron Drone.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.