dv

 |  Politika

Če bo SMC nadaljevala s politiko Janše in Alenke Bratušek, ZL Cerarju ne bo dala podpore

Predstavniki poslanske skupine Združene levice so predsedniku Borutu Pahorju na posvetu o mandatarju dejali, da bodo o podpori Miru Cerarju za predsednika vlade odločali po vpogledu v končni osnutek koalicijske pogodbe. O tej so zdaj obveščeni samo iz medijev. Ker obstaja možnost za uvedbo davčne reforme, ki naj bi še dodatno razbremenila najbogatejše, obstaja tudi možnost, da ZL Cerarja ne bo podprla. Več>>

Kot je poročala STA, novi osnutek ne omenja več delne socialne kapice, omenja pa zato enakopravnejšo obdavčitve davčnih zavezancev oziroma ustvarjanje pogojev za razbremenitev plač preko socialnih prispevkov.

»Ker v Združeni levici ne sodelujemo več v koalicijskih pogajanjih in ne poznano osnutka nove koalicijske pogodbe, razen tega kar piše v medijih, smo zaskrbljeni, da bo Miro Cerar nadaljeval politike Janeza Janše in Alenke Bratušek,« so zapisali v izjavi za javnost.

»Danes smo izvedeli, da obstaja možnost za uvedbo davčne reforme, ki naj bi še dodatno razbremenila najbogatejše. To je že znak, da se koalicijska pogodba premika vedno bolj v desno, v smer, ki si jo v Združeni levici ne želimo. Če se domneve potrjene, Združena levica ne bo podprla Mira Cerarja za mandatarja, tako kot ne bo podprla neoliberalne vlade.«

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.