Državni amaterizem

Spoštovani,

veseli smo pohvale in soglašamo z mnenjem Grege Repovža, zapisanim v uvodniku Mladine, ki je izšla 14. 8. 2014, da bi se država lahko na marsikaterem področju zgledovala po Ljubljani. Prepričani smo, da to velja tako za področje kulture, kot tudi za mnoga druga področja, na katerih smo v Ljubljani v preteklih letih pomembno prispevali k dvigu kakovosti življenja in posledično k večjemu zadovoljstvu prebivalcev, prepoznavnosti in ugledu mesta doma in v tujini.

Nikakor pa ni prav, da se avtor uvodnika postavlja v vlogo sodnika, ko govori o županovih »nesprejemljivih ravnanjih, zaradi katerih bi moral zapustiti položaj«. Vnaprejšnje pavšalno obtoževanje in obsojanje posameznih medijev kot sooblikovalcev javnega mnenja, ki pred pristojnimi organi in predvsem sodiščem »vedo«, kdo je kriv in kdo ne, predstavlja pomemben pritisk na sodstvo, za katerega si vsi želimo, da bi bilo neodvisno in učinkovito. Preidimo od besed k dejanjem in počistimo vsak pred svojim pragom, da bo temu v prihodnje res lahko tako.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.