Denis Vičič

 |  Mladina 34  |  Politika

Obdavčitev plač moti le bogataše

Slovenijo potapljajo visoki davki na plače, trdijo podjetniki in njihovih predstavniki. Treba jih je razbremeniti, da bi povečali potrošnjo in zaposlovanje, oznanjajo. A njihove besede se kažejo kot neresnica in demagogija.

Ivo Boscarol, ustanovitelj in lastnik podjetja Pipistrel. V prispevku na TV Sloveniji je zagrozil, da bo v Italijo preselil tudi razvojni oddelek, če nova vlada ne bo razbremenila plač.

Ivo Boscarol, ustanovitelj in lastnik podjetja Pipistrel. V prispevku na TV Sloveniji je zagrozil, da bo v Italijo preselil tudi razvojni oddelek, če nova vlada ne bo razbremenila plač.
© Borut Krajnc

Vse od začetka predvolilne kampanje, in še posebej v času sprejemanja koalicijske pogodbe, skoraj ne mine dan, ko ne bi predstavniki Gospodarske zbornice (GZS), Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) ali drugi vidni in spoštovani gospodarstveniki prek medijev pozivali novo nastajajočo vlado, naj končno razbremeni gospodarstvo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Tajda Pelicon, Gospodarska zbornica Slovenij

    Obdavčitev plač moti le bogataše

    V članku se necelovito prikazujejo razmere pri obdavčitvi dela v Sloveniji, iz tega pa so oblikovani pomanjkljivi sklepe. Poleg tega Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) pripisuje stališča ali nakane, ki ne držijo. Več

  • Denis Vičič, Mladina

    Obdavčitev plač moti le bogataše

    Iz Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) pišejo, da sem v članku Obdavčitev plač moti le bogataše necelovito prikazal razmere pri obdavčitvi dela v Sloveniji in iz tega oblikoval pomanjkljive sklepe. Kot pravijo na GZS, naj bi obdavčitev motila najrevnejše, ki od 1150 evrov bruto bruto plače prejmejo le 600 evrov neto, in ne najbogatejših. A kar pri GZS izpostavljajo kot težavo, je dejansko ključni element socialne... Več