STA, MM

 |  Politika

Ljubljana ima talent

Janković na lokalne volitve v Ljubljani s svojo listo

Kot prednost pred ostalimi županskimi kandidati Janković vidi to, da lahko edini predstavi svoje dosedanje delo in dosežke.

Kot prednost pred ostalimi županskimi kandidati Janković vidi to, da lahko edini predstavi svoje dosedanje delo in dosežke.
© Tomaž Lavrič

Dosedanji ljubljanski župan Zoran Janković je na novinarski konferenci pričakovano potrdil, da se vnovič podaja v boj za županovanje glavnemu mestu. Tokrat se bo spopadel z res 'močno' konkurenco: kandidature za ljubljansko župansko mesto so do sedaj napovedali ljubljanski mestni svetnik in večni Jankovićev oponent Miha Jazbinšek, plemeniti predsednik odcvetele SNS Zmago Jelinčič, direktor Slovenske filharmonije in žirant resničnostne eksploatacije Slovenija ima talent Damjan Damjanovič ter podjetnica Martina Valenčič, ki je svoj čas na erotičnem koledarju šarmirala s poraščenim mednožjem. VEČ>>

Janković bo kakopak kandidiral z Listo Zorana Jankovića, ki je po njegovih besedah v zadnjih mandatih nosila odločilno vlogo pri razvoju Ljubljane. Kandidiral bo kot neodvisen kandidat s podporo PS. Za kandidaturo se je odločil predvsem zaradi toplih odnosov z Ljubljančani in sodelavci. Zaveda se sicer, da je zahteven šef, ki veliko hoče, a kot dodaja, ima najboljšo ekipo. O sestavi liste kandidatov za mestni svet ne bo govoril, dokler je ne bo uradno predstavil. Poudaril je, da so v osmih letih naredili več kot 1500 projektov, če ga bodo izvolili, lahko Ljubljančani enak način dela pričakujejo še naprej.

Kot prednost pred ostalimi županskimi kandidati Janković vidi to, da lahko edini predstavi svoje dosedanje delo in dosežke. Na to, kar se je naredilo v Ljubljani, je tudi izjemno ponosen. Omenil je številne nagrade, ki so jih dobili v zadnjih letih, vsako leto tudi raste število turistov, je dodal. Omenil je, da je bilo pred osmimi leti 32 odstotkov objektov brez kanalizacije, v dveh letih jih bo le še pet. Spomni se tudi, kako je prepričeval trgovce in gostince, naj svoje lokale odprejo ob koncih tedna, danes pa je središče mesta "dnevna soba za vse".

Janković bo za ljubljanskega župana kandidiral četrtič. Prvič je na županskih volitvah zmagal leta 2006, za župana pa je bil ponovno izvoljen leta 2010, ko je v prvem krogu dobil slabih 65 odstotkov glasov. Decembra 2011 je bil izvoljen za poslanca v DZ in je moral zapustiti županski stolček, marca 2012 pa je bil za župana ponovno izvoljen na nadomestnih volitvah. Vsakič je bil izvoljen v prvem krogu, imel je tudi večino v mestnem svetu. Podoben rezultat Janković pričakuje tudi zdaj.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.