STA, MM

 |  Politika

SDS po novem Slovenska duhovita stranka

SDS v strokovno skupino MVK predlaga Kučana

Meditiranje na hladnem očitno pozitivno vpliva na razcvet duhovitosti v vrhu stranke Zapornika št. 1.

Meditiranje na hladnem očitno pozitivno vpliva na razcvet duhovitosti v vrhu stranke Zapornika št. 1.
© Brane Čop

Poslanska skupina SDS, stranke, ki ji predseduje Zapornik št. 1, v strokovno skupino mandatno-volilne komisije (MVK), ki bo podala pravno mnenje o odvzemu mandata predsedniku SDS Janezu Janši, predlaga Milana Kučana. Kot so na svoji spletni strani zapisali v stranki, Kučana predlagajo, ker se bo s tem okrepila "strokovnost in predvsem neodvisnost" komisije. Kot navajajo v SDS, Kučana v omenjeno skupino predlagajo, ker je "nesporna pravna avtoriteta v Sloveniji z izjemnim vplivom" v državni upravi, politiki, sodstvu, tožilstvu, policiji ... pa tudi v stranki SMC. VEČ>>

Kučan je po navedbah SDS pravnik, ki si je kljub temu, da nikoli ni delal v svojem izvirnem poklicu, na različnih funkcijah, ki jih je opravljal, "še posebej kot predsednik centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije, nabral neprecenljive praktične izkušnje iz prava, spoštovanja in zakonov". V stranki so tudi prepričani, da je njihov predlog racionalen, saj se bo privarčevalo na telefonskih stroških. "Zaradi neposrednega sodelovanja Kučana z ostalimi člani strokovne komisije, predvsem Cirilom Ribičičem in Rajkom Pirnatom, ne bo treba vsak dan na stroške DZ telefonirati v Murgle," so zapisali.

Predsednika MVK Mitjo Horvata (SMC) v SDS pozivajo, naj Kučanovo soglasje za sodelovanje v skupini pridobi "neposredno kar predsednik SMC ob svojih rutinskih posvetih s Kučanom". Da ustanovijo strokovno skupino, so se člani MVK odločili 8. avgusta, vendar SDS sprva vanjo ni mogla predlagati člana, ker takrat v MVK ni imela svojih poslancev. Kot je danes za STA pojasnil Horvat, je SDS vmes v MVK dobila svoje poslance, s tem pa tudi pravico, da predlaga člana strokovne skupine. V DZ so potrdili, da so do zdaj prejeli predloge vseh poslanskih skupin za člane strokovne skupine.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.