Boško znova v medijih

Zadnje dni smo v različnih medijih zasledili prispevke, ki se ukvarjajo z novo zaposlitvijo Boška Šrota, ki je pred kratkim postal prokurist in namestnik direktorja NT&RC. Ob tem se omenja tudi delo uredništva Novega tednika in Radia Celje, ki delujeta v okviru omenjene medijske hiše. Želimo opozoriti na naslednja dejstva.

Sredi poletja je medijska hiša ostala brez vodstva, saj je direktorja Srečka Šrota težka bolezen prisilila k intenzivnemu zdravljenju. V časih, ko je zaradi zaostrenih razmer na trgu treba ves čas bdeti nad poslovanjem hiše, je uredništvo zato pozvalo lastnika, da čim prej najde rešitev, da bolezen ne bi ustavila uspešnega delovanja. Tako je Boško Šrot prevzel vodenje medijske hiše, ki zagotavlja delo in redne plače 30 ljudem. Za razliko od mnogih medijskih hiš v Sloveniji NT&RC v zadnjih letih ni odpuščala svojih novinarjev, pač pa jih še vedno zaposluje. Nazadnje se je znašla na »prangerju« novinarskih kolegov, ki se v svojih uredništvih s čim podobnim žal ne morejo pohvaliti.

Vsak od nas se zaveda, da je za obstoj obeh medijev pomembna njuna kakovost. Zato se svojega dela lotevamo profesionalno in odgovorno do več tisoč bralcev in poslušalcev, ki nas spremljajo že desetletja in ki nam zaupajo kot osrednjima medijema v Savinjski regiji. Novi tednik in Radio Celje smo novinarji in sodelavci, ki ustvarjamo oba medija, so tudi vsi naši bralci in poslušalci in ne le Srečko ter Boško Šrot. Tega se je vodstvo hiše dobro zavedalo že v preteklosti, zato sta bili izbira tem in njihova obdelava že od nekdaj domena uredništva, torej novinarjev časopisa in radia na čelu z odgovornima urednikoma. Bi se sicer lahko oba medija obdržala v tem prostoru toliko časa (radio 60 in časopis 69 let), če bi se ravnala po trenutnih navdihih lastnikov in vodstva?

Zato verjamemo v prihodnost obeh medijev. Želimo, da se vodenje hiše čim prej dokončno uredi v korist vseh, ki ustvarjamo časopis in radio in tudi vseh tistih, za katere vse to počnemo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.