Max Modic

 |  Politika

Zapornik št. 1 iz Puščave piše domu in svetu z nožem v hrbtu

»Dragi Juncker, ne naredi položaja iskrenih proevropskih sil v Sloveniji neznosnega!«

Zapornik št. 1 v Puščavi ni izgubil smisla za humor in čuta za patetiko.

Zapornik št. 1, po novem Puščavski bojevnik,  v Puščavi ni izgubil smisla za humor in čuta za patetiko. Kraj Puščava je v pismu Junckerju preprosto prevedel v - Desert... 
© Miha Fras

Juncker, ja kaj ga pa ti zdaj biksaš, mar ti nismo pridelali pet pravovernih poslancev z Milanom Zverom na čelu, ti pa nam nož v hrbet s potrditvijo Bratuškove, najslabše slovenske premierke vseh časov. Mar ne veš, da po krivem in zaradi čiste zlobe komunističnih sil vegetiram v zaporu, ki se po kraju, kjer stoji, imenuje Puščava, moja sinova pa odraščata brez očeta? Mar ti ni jasno, Juncker, da se v Sloveniji nikomur (razen meni in moji stranki, kakopak) ne sanja, kaj so temeljne evropske vrednote ... No, v tem slogu gre pismo Zapornika št. 1 Jeanu-Claudu Junckerju, ki ga v angleščini objavlja spletna stran SDS. VEČ>>

Zapornik št. 1 je v pismu prihodnjemu predsedniku Evropske komisije Jean-Claudu Junckerju opozoril na spornost imenovanja slovenske premierke v odhodu Alenke Bratušek za kandidatko za evropsko komisarko in ga pozval, naj o tem vnovič razmisli. "V težkih časih, ko bi pričakovali vašo pomoč, smo dobili nož v hrbet," je zapisal. Bratuškova se je po dvakratnem porazu na volitvah v dveh mesecih imenovala za evropsko komisarko, veliko presenečenje pa je bilo, ko je to naletelo na vašo veliko podporo, v pismu, ki nosi datum 9. september in je bilo na spletni strani SDS objavljeno danes, piše Zapornik št. 1.

"Jean-Claude Juncker predlaga, glede na javnomnenjske raziskave, daleč najslabšo premierko v slovenski zgodovini ne le za evropsko komisarko, temveč za podpredsednico komisije." Janša piše v pismu, v katerem poudarja, da piše iz zapora. Pri tem zatrjuje, da je Bratuškova med letoma 2012 in 2014 za slovenske medije dala na stotine protievropskih izjav. Navaja njene besede, da je "ubranila Slovenijo pred EU, njena vlada pa je porazila Bruselj". V resnici je njena vlada porazila Slovenijo s povišanjem javnega dolga na zgodovinsko raven, v pismu, napisanem v angleščini, zatrjuje Zapornik št. 1.

"Slovenski volivci so kljub izjemni medijski propagandi to prepoznali, le vi ste zamižali pred tem," dodaja. "Če boste vztrajali pri predlogu Alenke Bratušek, naši evropski poslanci ne bodo imeli druge izbire kot da vas in vašo kredibilnost soočijo z njeno protievropsko držo, ki jo bo zelo enostavno dokazati," je v pismu Junckerju poudaril Zapornik št. 1. "To ni Slovenija, o kateri smo sanjali, za katero smo trpeli in se borili; in zagotovo ni EU, kateri smo se hoteli pridružiti leta 2004," še piše in dodaja, da si ni nikoli predstavljal, da bodo posamezniki, ki so se borili proti evropskim vrednotam, imeli podporo "naših evropskih prijateljev".

Junckerja poziva, naj o predlogu vnovič razmisli, češ da zlahka odstrani Bratuškovo s predlaganega seznama, saj je tudi brez podpore nove slovenske vlade. Imenovanje kogar koli drugega ne bi moglo biti slabše, poudarja. "Prosim, ne naredite položaja iskrenih proevropskih sil v Sloveniji neznosnega," Junckerja poziva Zapornik št. 1.

Amen.

Podpis pisma.

Podpis pisma.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.