Služba za en dan

Z odločbo Vlade RS sem bil 20. februarja 2012 imenovan za vršilca dolžnosti generalnega sekretarja na MZ; generalni sekretar ni kabinetna zaposlitev, ampak je položajna uradniška zaposlitev. Pred tem imenovanjem sem imel pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas na MDDSZE (zaposlen od 21. 5. 2001), tako sem bil z dnem 20. 2. 2012 trajno premeščen na MZ, in sicer na delovno mesto generalnega sekretarja. 

Z odločbo Vlade RS sem bil na lastno željo z dnem 9. 3. 2014 razrešen s položaja GS na MZ. Z dnem 10. 3. 2014 sem bil premeščen na delovno mesto sekretarja v Direktoratu za javno zdravje na MZ. Premestitev na drugo ustrezno delovno mesto je v skladu s sedmim odstavkom 83. člena ZJU, ki določa, da po prenehanju položaja po 1. točki drugega odstavka ter tretjem, četrtem in petem odstavku tega člena se uradnika, ki je bil že pred začetkom opravljanja položaja kot uradnik zaposlen v istem ali drugem državnem organu ali upravi lokalne skupnosti, premesti na delovno mesto, ki ustreza njegovemu nazivu in za katero izpolnjuje pogoje.

Ob tem pa želim eksplicitno pojasniti, da sem bil v državni oz. javni upravi zaposlen od maja 2001; in sicer od maja 2001 do februarja 2012 na MDDSZE (pod različnimi ministri: Dimovski, Drobnič, Cotman, Svetlik, Vizjak) ter od maja 2012 do marca 2014 na MZ. Tako torej ne gre za zaposlitev za en dan, temveč za skoraj 13 (trinajst) let dolgo delovno dobo na obeh ministrstvih, kar tudi nekaj pove o moji strokovnosti in korektnosti.

Želim tudi izpostaviti, da sem imel kot direktor Doma pod gorco pogodbo vezano zgolj na mandatno obdobje in nobenih dodatnih pravic in ugodnosti in v kolikor ne bi imel na ministrstvu vsaj minimalnega jamstva v obliki aneksa o mirovanju pravic, se ne bi odločil za nobeno drugo, še tako dobro plačano službo.

Prepričan sem, da v konkretnem primeru ne gre za nikakršno pravno, še manj pa moralno sporno dejanje. Ob tem sem osebno zelo prizadet tako jaz, kot moja družina. Občutek imam, da se me skuša moralno diskvalificirat oz. prikazati, da skušam uveljaviti superiorni položaj - slednje pa je seveda daleč od resnice.

S spoštovanjem,

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.