Jure Trampuš

 |  Mladina 37  |  Politika

Dvanajsta vlada

Vladna ekipa Mira Cerarja ima nekaj dobrih ministrov, vse rešitve pa niso najboljše

Prva neuradna predstavitev ministrske ekipe v državnem zboru. Na fotografiji med drugimi: Julijana Mlakar Bizjak (skrajno levo), na sredini stoji Dušan Mramor, Violeta Bulc (skrajno desno) pa se rokuje z Borisom Koprivnikarjem.

Prva neuradna predstavitev ministrske ekipe v državnem zboru. Na fotografiji med drugimi: Julijana Mlakar Bizjak (skrajno levo), na sredini stoji Dušan Mramor, Violeta Bulc (skrajno desno) pa se rokuje z Borisom Koprivnikarjem.
© Borut Krajnc

Politični nastopi Mira Cerarja so povezani z dvema tezama. Cerar naj bi v politiko vrnil etiko, poštenost, neoporečnost, resnost, pridnost, strokovnost pri upravljanju javnih zadev. S tem, ko se bodo s politiko in z upravljanjem države začeli ukvarjati ljudje, ki naj bi jih zanimalo javno dobro, ne parcialni interesi, naj bi bila država pripravljena za nov razvojni preboj. »Brez etičnega upravljanja ni ničesar,« pravi. Etično ravnanje bi moralo biti prvi pogoj za vsako politično delovanje, ki ga mora nadgrajevati vsebina. Velja tudi obratno, vsebina političnih odločitev bi morala neposredno vplivati na presojo o tem, ali je vlada dobra, ali je, če sprejmemo Cerarjevi retoriko, »dovolj etična«. Če konkretiziramo: vprašanje moči socialne države je imanentno vprašanje etičnih stališč, vprašanje koruptivnih politikov prav tako, vprašanje, ali so na ministrskih mestih strokovne osebnosti ali karierni politiki, tudi …

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.