ALTERNATIVE EVROPE

Rolanje po sceni

Jungfer je ex županovo Micko Bratuškovo z razlogom izbral za podpredsednico EU in komisarko za energetiko. (z diplomsko nalogo o transpiriranju znojenja ob pomoči posebnih tkanin je problem energetike osvetlila s stališča problema človekove subjektivnosti press)

Kočevski veper je z obljubo, da bo, ko postane obrambni minister, uvedel specialno enoto za katastrofe, deloval dokaj samozaščitno. (njegov prevzem ministrstva je na ravni naravnih ujm press)

Janez Potočnik si ne beli glave, ker mu je spodletel tretji mandat v Bruslju. (vsaj še tri leta bo zasedal eno izmed vodilnih mest na lestvicah priljubljenosti politikov press)

Republiška volilna komisija se je ob koncu kandidacijskega postopka zahvalila zaporom in kazenskim oddelkom sodišč. (na državnozborskih, še bolj pa na lokalnih volitvah so bistveno prispevali k visoki kakovosti kandidatnih list press)

Med 15 kandidati za mariborskega župana je Šiško edini resni protikandidat Kanglerju. (arestanti so že tako zelo cenjeni, ima pa tudi vso barbikino podporo press)

Po spodletelem poskusu Generala Glanzkopfa, da se zrine v komisijo za nadzor obveščevalnih služb, mu je direktor Doba ponudil tolažilno funkcijo. (članstvo v zaporniški službi za higieno in sanitarije press)