STA, MM

 |  Politika

'Koalicija voljnih' v boj z Jankovićem

V podporo Damjanoviču SDS in NSi ter več civilnih iniciativ

Damjan Damjanovič ni več sam...

Damjan Damjanovič ni več sam...
© Uroš Abram

Kandidatu za župana Ljubljane Damjanu Damjanoviču (za Mladino se je z njim pogovarjal Jure Trampuš), ki se na volitve podaja s podpisi volivcev, so podporo izrekli v SDS in NSi ter nekaterih civilnih iniciativah. Srečanja s kandidatom so se udeležili tudi v SLS, kjer se sicer o podpori Damjanoviču še niso izrekli, a ocenjujejo, da jih druži želja "demokratizirati Ljubljano". Damjanovič, sicer član SDS, je izrazil veselje, da so se stranke odzvale njegovemu že junijskemu povabilu ter da so se podpori pridružili tudi v več civilnih iniciativah. VEČ>>

SDS, NSi in SLS na lokalnih volitvah v prestolnici nastopajo s svojimi listami za mestni svet. Nosilec liste SDS Anže Logar je dejal, da je po osmih letih prvič realna možnost, da v Ljubljani zaveje nov veter, novo v prihodnost usmerjeno politično delovanje, ki bo temeljilo na argumentih, soglasju, skupnem sodelovanju v skupno dobro in ne na argumentu moči. Ocenjujejo, da je Damjanovič edini kandidat, ki lahko to spremembo prinese.

Zaradi programske sorodnosti so mu podporo izrekli tudi v NSi. Po besedah nosilke strankine liste Mojce Kucler Dolinar je njegova prednost tudi, da nima svoje kandidatne liste za mestni svet in bo lahko res iskreno sodeloval z vsemi svetniškimi skupinami. Pridružili so se jim tudi v SLS. Kot je povedal nosilec njihove liste Janez Žagar, se glede podpore Damjanoviču sicer še niso izrekli. Če pa je srečanje tudi povabilo k temu dejanju, si bodo vzeli čas, da to tudi javno povedo. Srečanje pa razumejo kot "koalicijo proti avtokraciji v Ljubljani" in željo, da se mestni svet demokratizira, pri čemer želijo sodelovati. Damjanoviču so podporo izrazili tudi v Civilni iniciativi Tržnice ne damo in Civilni iniciativi stara Ljubljana.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.