Petra Tihole  |  foto: Jer Pelhan

 |  Mladina 40  |  Kultura

Od plonk listkov do plonk mobijev

V Idriji je na ogled razstava, ki razkriva različne metode tihotapljenja znanja

Plonkce se je že od nekdaj skrivalo na policah pod mizami, v notranjosti dolgih jop in širokih rokavov, klasično mesto pa je tudi peresnica.

Plonkce se je že od nekdaj skrivalo na policah pod mizami, v notranjosti dolgih jop in širokih rokavov, klasično mesto pa je tudi peresnica.

Skoraj ni dijaka ali študenta, ki si ne bi vsaj enkrat v življenju pri testih in izpitih pomagal s plonkanjem. Največ prepisovanja je seveda v srednji šoli in na univerzi, a povsem brezsramno se plonka tudi v zadnji triadi osnovnošolskega izobraževanja. Predvsem, ko si je treba zapomniti nečloveško veliko podatkov. A mnogi, ki so si naredili plonkce, teh navsezadnje niti ne potrebujejo, saj so se učne snovi v procesu luščenja bistvenih podatkov – nevede – že naučili.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.