TK, STA

, 08:30  |  Politika

Jure Leben ostaja v izvršnem odboru SMC

© Matic Zorman

Stranka SMC je sporočila, da nekdanji državni sekretar Jure Leben ostaja član izvršnega odbora SMC. Leben je iz mesta državnega sekretarja za okolje odstopil, ko so se pojavili očitki glede njegovega magisterija in napačne uporabe naziva. Več>>

Leben je bil na položaj državnega sekretarja iz vrst SMC na ministrstvu za okolje in prostor imenovan 18. septembra. Pri kandidiranju v organe SMC se je predstavljal kot magister znanosti, čeprav mu je bila po izobraževanju v tujini priznana druga stopnja visokošolskega izobraževanja, predstavljati bi se tako moral kot Master of Science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske.

Ob odstopu je Leben dejal, da napačna uporaba naziva ni bila namerna, vendar pa se zaveda svoje politične odgovornosti in želi s svojim odstopom omogočiti nemoteno delo ministrstva in vlade. Ob tem se je tudi odpovedal nadomestilu v višini treh mesečnih plač, ki mu sicer pripadajo v skladu z zakonom. V SMC so tako dejali, da ostaja član izvršnega odbora, ker je za napako prevzel odgovornost.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.