Politični Analfabeti

No, če so že vsi vrgli kamen, bi ga še jaz. Namreč v gospo Alenko Bratušek. Ker res ni prav, da na vprašanje o tem, kako bi ravnala kot energetska komisarka, če bi Putin zaprl plinsko pipo, ni odgovorila kakor ji je prec’ prišlo na um, se pravi po resnici: da bi o tem vprašanju itak odločila Angela Merkel.

Ja, pa še nekaj ji zamerim, že od prej, ko je bila še predsednica vlade. To pa je, da je šla k papežu. Ampak to še ni vse, če je že šla, zakaj ni šla z bandero v roki (barvo uganite). Ni dovolj, da samo poje bandiero rosso, pa še to samo na proslavah.

In sem te dni, ko je v Sloveniji menda zmanjkalo kamnov, ker so nagrmadeni na AB, slišala od znanca, da je gospod Juncker ženskar in pijanček. Da je Alenko zvabil k sebi, ker mu je všeč kot ženska. Že mogoče, da mu je všeč, saj je fejst ženska, čeprav pri pijančkih nikoli ne veš, ali so mu všeč ženske samo ko ga srknejo, ali pa moški, ampak pustimo to, torej, če bi jo res hotel imeti ob sebi, bi po moje poskrbel, da ji bodo postavljali situaciji primerna vprašanja. Ne pa obratno, oprostite, kaj se pa to pravi, da bi ona pred javnostjo razkrivala strategijo EU zoper vzhodne povezave. Normalno je, da se je morala kot izkušena političarka izmotavati s splošnimi odgovori.

Ko takole opazujem to tragikomedijo, se mi zdi, da je evropski parlament pod prevlado Nemčije namenoma povzdignil Alenko Bratušek v komisarsko kandidatko, da bi bila bolj vidna, ko jo bo – žensko, ki diši po volji do moči – zrušil in osmešil. Oseba, ki javno črti fašizem, ni kompatibilna. Sporočilo junkerjev, pred katerimi se je, ojej, treba zagovarjati zaradi prepevanja himne, ki je bodrila tisoče v boju za pravičnejšo Evropo, to sporočilo prek zlorabe AB kot kandidatke, je torej kaj?

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.