TK, STA

, 07:45  |  Politika

ZaAB o prihodnosti stranke

© Borut Krajnc

Izvršni odbor Zavezništva Alenke Bratušek se je dogovoril, da bo svet stranke sklican v roku enega meseca. Na njem se bodo dogovorili o datumu kongresa stranke, na katerem bodo morda izvolili novo vodstvo. Več>>

Kongres stranke je bil zaradi spremembe imena predviden že pred volitvami, saj so se dogovorili, da bo stranka ime Alenke Bratušek nosila le do volitev. Kongres bo v začetku prihodnjega leta, šele na svetu stranke pa se bodo odločili, ali bo kongres volilni. "O svojem odstopu se lahko odločam samo sama in menim, da je prav, da si za ta korak vzamem čas za razmislek," je dejala trenutna predsednica stranke Alenka Bratušek. Ponovila je, da stranke "ne bo imela za talca, če bodo člani stranke menili, da bo prihodnost stranke boljša z novim predsednikom oz. predsednico".

Izvršni odbor stranke ZaAB se je sicer sestal prvič po spodleteli kandidaturi Bratuškove za evropsko komisarko. Nekateri vodilni člani ZaAB niso skrivali nezadovoljstva nad njenim ravnanjem ob komisarski kandidaturi, prav tako naj bi Bratuškovi pripisovali radikalen padec podpore v javnosti. Podpredsednik stranke Peter Vilfan, ki je bil do Bratuškove večkrat kritičen zaradi njenih dejanj ob kandidaturi za evropsko komisarko, pravi, da mu je pomembno, da so se po daljšem času ponovno sestali in o vsem, kar tare stranko ter nekatere posameznike, govorili zelo odkrito.

Bratuškova je pojasnila, da so se v izvršnem odboru strinjali, da ima stranka prihodnost. Sicer priznava, da so med njimi določene razlike, vendar nikakor ne nepremostljive. Zato je prepričana, da bo ZaAB igrala še pomembno vlogo v slovenskem političnem prostoru.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.