Tamara Kajtazović

, 07:45  |  Družba

Disneyeve junakinje z realnimi postavami

Na Buzzfeedu so digitalno preoblikovali postave Disneyevih junakinj, ki imajo navadno zelo ozek pas. Avtorica Loryn Brantz je s tem želela opozoriti, da bi morali risani junaki imeti fizične proporce, ki bolje odsevajo dejansko človeško postavo.

Avtorica je preoblikovala postave šestih junakinj, Ariel (Mala morska deklica), Pocahontas (Pocahontas), Jasmin (Aladin), Belle (Lepotica in zver), Auroro (Trnjuljčica) in Elso (Ledeno kraljestvo). »Kot velika oboževalka Disneya in kot nekdo, ki je imel težave s samopodobo, sem želela ta projekt izvesti že dalj časa, posebej pa po ogledu Ledenega kraljestva. Film mi je bilo zelo všeč, vendar sem bila zgrožena, da se oblika glavnih ženskih likov še vedno ni spremenila že od 60. let. V industriji animacije zgodovinsko prevladuje moški spol, kar verjetno prispeva k temu, da so oblike postale tako ekstremne v svojih proporcih – vratovi teh žensk so skoraj vedno širši od njihovih pasov!« pravi Loryn Brantz.

Preoblikovane podobe vseh junakinj si lahko ogledate tukaj.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.