Tamara Kajtazović, STA

, 07:45  |  Politika

Židan edini sprejel kandidaturo za predsednika SD

© Borut Krajnc

Predsedstvo stranke SD je potrdilo predlog liste kandidatov za novo vodstvo, ki ga bo stranka volila januarja. Za predsednika stranke je bilo evidentiranih sedem kandidatov, soglasje pa je dal le trenutni predsedujoči SD Dejan Židan. Dejal je, da je kandidaturo sprejel, ker opaža veliko podporo, obenem pa verjame, da je socialna demokracija na poti prenove in se razvija.

Vsi ostali evidentirani kandidati za predsedniški stolček SD soglasja h kandidaturi niso dali, naj bi bili pa med njimi podpredsednica SD Tanja Fajon, nekdanji predsednik SD Igor Lukšič, nekdanja poslanka SD Majda Potrata in nekdanja evropska poslanka Mojca Kleva Kekuš. Med kandidati za podpredsedniški mesti so obrambni minister Janko Veber, velenjski župan Bojan Kontič, Tanja Fajon, Mojca Kleva Kekuš in Mariana Rebernik.

S funkcije glavnega tajnika se medtem poslavlja Uroš Jauševec, kandidati za njegovega naslednika pa so Tomaž Godec, Dejan Levanič, Črt Korinšek in Branko Verdev. Predlog liste bo dokončno potrjevalo predsedstvo SD na seji 18. decembra, po statutu stranke pa lahko kandidature vložijo tudi še na kongresu, če so za to izpolnjeni pogoji.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.