TK, STA

, 07:37  |  Politika

Vlada predlaga nižje prejemke v DUTB

© Borut Krajnc

Vlada je objavila osnutek spremenjene politike prejemkov v Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB). Med drugim se je zavzela za znižanje fiksnega dela prejemka izvršnega direktorja, ki sedaj za Torbjörna Manssona in Janeza Škrubeja znaša 21.533 evrov bruto, na največ 11.000 evrov bruto. Za plače vodilnih v DUTB gre trenutno najmanj 83.000 evrov na mesec.

Z novim predlogom želi vlada podrobneje urediti mesečna plačila in bonitete, ki jih dobivajo izvršni direktorji, neizvršni člani upravnega odbora in zaposlene osebe s posebno naravo dela. Predlog se od obstoječe politike nagrajevanja vodilnih v DUTB razlikuje po tem, da podrobneje opredeljuje pojem zaposlenih s posebno naravo dela in dele prejemkov teh oseb. Znižuje fiksen znesek mesečnega plačila neizvršnim članom upravnega odbora in mesečnih doplačil za posebne izkušnje in znanje. Določa maksimalni znesek fiksnega in variabilnega dela prejemka izvršnega direktorja in zaposlenih s posebno naravo dela.

Predlog so pripravili na ministrstvu za finance. Pojasnjujejo, da je namen politike prejemkov med drugim zagotoviti dobro korporativno upravljanje DUTB, gospodarno uporabo javnih sredstev ter povrnitev proračunskih sredstev.

Po predlogu bo višina mesečnega plačila neizvršnega člana upravnega odbora znašala 1000 evrov bruto (sedaj 2000 evrov). Do prvega dela mesečnega doplačila za posebne izkušnje in veščine v znesku 1000 evrov bruto (sedaj 4000 evrov) so upravičeni člani upravnega odbora, ki imajo mednarodne izkušnje z delom v finančnih institucijah, do drugega dela v znesku 3000 evrov bruto (sedaj 4000 evrov) pa člani z izkušnjami pri delu v instituciji, katere osnovno poslanstvo je bilo prestrukturiranje slabih terjatev ali bank.

Zavarovanje poklicne odgovornosti za izvršne direktorje in druge zaposlene s posebno naravo dela bi se po novem predlogu opredelilo kot boniteta, najvišji dovoljen znesek letne premije za zavarovanje takšne odgovornosti pa bi bil omejen na 10.000 evrov za izvršne direktorje in 5000 evrov za zaposlene s posebno naravo dela.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.