TK

, 07:52  |  Svet

Evropski parlament išče asistente

Evropski parlament (EP) išče »izkušene, talentirane in visoko motivirane asistente, ki bodo igrali ključno vlogo v organizaciji vsakdanjega dela v parlamentu«, je objavil EP.

Med glavne naloge asistenta spada pomoč pri parlamentarnem delu, izvrševanje komunikacijskih aktivnosti, upravljanje korespondence in pošte ter zagotavljanje administrativne podpore. Za 40-urni delovnik v Bruslju, z možnostjo potovanj v Strasbourg, bo prejel 3,424 evrov mesečno, pojasnujejo v razpisu. Zahtevane so 3-letne delovne izkušnje v primeru dosežene izobrazbe, višje od sekundarne, oziroma 6-letne delovne izkušnje, če kandidat take izobrazbe nima. »Da se lahko udeležite tega strogega in visoko konkurenčnega selekcijskega postopka, morate biti državljan EU in imeti izjemne komunikacijske ter organizacijske spodobnosti, obenem pa obvladati dva uradna jezika EU – poleg maternega jezika še angleško, francosko ali nemško,« še dodajajo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.