TK

 |  Kultura

Otvoritev razstave Mladininega fotografa Uroša Abrama

© Uroš Abram

V galeriji Fotografija bo danes ob 19. uri otvoritev razstave »Požrešnost«, katere avtor je Mladinin fotograf Uroš Abram. Projekt je nastal v okviru pobude švedske založbe The New Heroes and Pioneers, ki je k sodelovanju povabila sedem mladih avtorjev. Vsak je pripravil projekt na temo sedmih smrtnih grehov, Abram je izbral greh požrešnosti.  Razstava, ki jo bo otvoril N'Toko, bo na ogled do 8. aprila. 

"Uroš Abram se je po študiju fotografije na praški FAMU vrnil v Slovenijo, kjer je zelo aktiven na področju avtorske fotografije, kljub temu pa eksistenčno odvisen od drugačnega dela s fotografijo. Delo kreativnega fotografa in fotoreporterja na Mladini je, še posebej po povabilu omenjene švedske založbe, nanj delovalo kot katalizator in ga usmerilo k preizpraševanju in ovrednotenju lastnih fotografskih namenov ter učinkovitosti v poplavi vizualnega. Kako hiperprodukcijo vizualnega doživlja sam in kam nas le ta pelje, je osrednja tema razstavnega projekta Požrešnost."

Več informacij o razstavi je na voljo na spletni strani galerije Fotografija.

Več informacij o razstavi je na voljo na spletni strani galerije Fotografija.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.