Almedina Lozić

 |  Družba

Akcija Pomagajmo žabicam

Dvoživke v teh dneh začenjajo svojo spomladansko selitev iz gozdov v mlake. V krajih, kjer morajo do mrestišč prečkati prometno cesto, jih veliko ne preživi poti. Avtomobili namreč povozijo več tisoč dvoživk. Te se spomladi premikajo še posebej počasi, saj nosijo zarod, samice pa prenašajo tudi samce. Da bi zaščitili te ogrožene živali med selitvijo, že več let potekajo akcije Pomagajmo žabicam.

Tudi letos bodo Društvo žverca in druge organizacije s prostovoljci pomagale dvoživkam pri prečkanju ceste. V naslednjih tednih jih bodo vsak večer prenašali čez cesto in ponekod tudi postavljali zaščitne mreže. Akcije bodo potekale približno do konca marca.

Če se jim želite pridružiti, lahko najdete potrebne informacije na spletni strani www.pomagajmo-zabicam.si. Objavljen je tudi zemljevid, kjer bodo potekale akcije, in podatki organizatorjev akcije v posameznih krajih, ki tudi zbirajo prijave.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.