UKC bo ponovil razpis za generalnega direktorja

© Borut Krajnc

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana se je z osmimi glasovi za in tremi proti odločil, da nihče od prijavljenih kandidatov ni primeren za mesto generalnega direktorja UKC Ljubljana. Po besedah predsednika sveta zavoda Tomaža Glažarja bodo čim prej ponovili razpis za generalnega direktorja.

Na predstavitev pred svet zavoda je razpisna komisija povabila pet kandidatov. Na razpis je sicer pravočasno prispelo deset vlog, štiri so bile popolne, od treh kandidatov je razpisna komisija želela dodatna pojasnila, trije kandidati pa niso izpolnjevali vseh razpisnih pogojev. Kdo se je prijavil na razpis, javnosti ni znano. Prijavo je potrdil le sedanji v. d. generalnega direktorja Simon Vrhunec, po neuradnih informacijah naj bi se svetu predstavili še poslovna direktorica pediatrične klinike UKC Ljubljana Biserka Marolt Meden, gospodarstvenik Matija Vojsk, direktorica Zavoda za šport Brežice Simona Zupančič in ustanovitelj podjetja Reit investicije Franc Žmavc.

Svet zavoda ni kot primernega ocenil nobenega kandidata, ker so po Glažarjevih besedah v svojih predstavitvah večinoma posploševali in imeli »vrhunske teorije, ki pa so izgubile krila, ko smo želeli vedeti bolj praktične pristope«. Glažarja je pri načrtih za razvoj UKC, ki so jih predstavljali kandidati, zmotilo to, da so želeli ugajati svetu zavoda in zaposlenim.

»Trmasti bomo, dokler ne dobimo primernega, saj si UKC to zasluži,« je dejal Glažar. Preden bodo objavili naslednji razpis, bodo morali po njegovih besedah popraviti oz. dopolniti razpisne pogoje, da bodo jasnejši in da kandidatom ne bo treba dopolnjevati kandidatur, morali pa naj bi dopolniti tudi nekatere določbe statuta.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.