Množična kršitev

S tem pismom se odzivam na članek »Množična kršitev«, ki je bil dne 10. 4. 2015 objavljen na triindvajseti strani vašega tednika. Zmotil me je predvsem zaključek članka, v katerem avtor ugotovi, da »razsodbe novinarskega častnega razsodišča pač niso tako vplivne, kot bi morale biti,« in s tem cilja na brezzobo novinarsko častno razsodišče.

Vprašati se moramo, kdo je častnemu razsodišču izbil zobe in kdo v rokah drži njegovo protezo. Odgovor na prvo vprašanje so uprave medijskih hiš, ki zasledujejo oglaševalske dobičke in se požvižgajo na poslanstvo novinarstva v družbi, odgovor na drugo pa smo medijski odjemalci, ki se trenutno ne zavedamo svoje moči v medijski industriji.

Brezzobost razsodb častnega novinarskega razsodišča bi tako hitro razrešili z odzivom javnosti, ki bi bojkotirala medije-kršitelje in jim dala jasno vedeti, da takega mrhovinarstva ne bo podpirala. Dokler bomo namreč medijski uporabniki plačevali medijem za tako medijsko gonjo, jo bodo ti pač izvajali. Ker se jim to izplača.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.