|  Družba

Razpis za proglas: SOS

Mladina za svojo prvo notranjo stran Proglas objavlja razpis na temo SOS.

Mladinin razpis za prvo notranjo stran Proglas na temo SOS je podaljšan za en teden - sprejemamo rešitve, poslane po pošti ali dostavljene direkt na Mladino vse do 10. junija. Razmere zaradi pritiska beguncev z vojnih žarišč v Afriki in na Bližnjem vzhodu, iz politično nestabilnih in gospodarsko neperspektivnih držav na evropske meje so več kot dramatične, EU pa nima volje za hitro ukrepanje in sprejetje humane politike priseljevanja. Razmere niso grozljive samo na poti, nečloveške so tudi v begunskih centrih, namesto pravih modelov za vključevanje beguncev v novo okolje pa je najbolj priljubljena metoda izgon.

V prijavah opozorite na ključne težave beguncev in poskušajte EU ponuditi kakšno uporabno rešitev.

Rok za oddajo: 10. 6. 2015

Naslov:

Mladina (Proglas)

Dunajska 51

1000 Ljubljana

Gradivo za oddajo:

– A4 z barvnim odtisom predlagane rešitve;

– JPG višine 800 pik;

– kontaktni podatki glavnega avtorja rešitve (telefonska številka ali e-naslov).

Najboljše rešitve bo izbrala žirija v sestavi Matevž Medja, Radovan Jenko in Robert Botteri. Za objavo v julijskih številkah Mladine bodo morali izbrani prijavitelji pripraviti še gradivo za tisk. Vse prispele prijave bomo na spletni strani www.mladina.si/proglas objavili predvidoma avgusta.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.