Dobovšek izstopil iz poslanske skupine SMC

© Borut Peterlin

Eden vidnejših obrazov ob ustanavljanju SMC Bojan Dobovšek je izstopil iz poslanske skupine največje vladne stranke. Kot je pojasnil, se je za to potezo odločil, ker se po letu opozarjanj ni zgodilo nič pomembnega. Po njegovih besedah so ključne težave kadrovanje in neuresničeni projekti. Odslej bo deloval kot nepovezani poslanec.

Kot smo pisali, je Dobovšek že septembra lani izstopil iz stranke SMC, a je ostal v poslanski skupini. Iz SMC je takrat izstopil, ker ni mogel več uveljavljati svojih načel, pri čemer je navedel boj proti korupciji, odpravljanje vpliva neformalnih mrež in opozarjanje na finančno kriminaliteto.

»Ker se ni nič pomembnega zgodilo, sem se odločil, da izstopim tudi iz poslanske skupine,« je dejal sedaj. Po Dobovškovih besedah je razmislek za njegovo potezo potekal celo leto, kaplja čez rob pa je šla zadnje dni. »Vse skupaj, kar se v Sloveniji dogaja, kaže, da ne izkoriščamo potenciala, ki ga imamo. Graditi moramo na naših virih,« je pojasnil.

Vodstvu stranke je odločitev že sporočil. »Kot kaže smo dobro sodelovali, ker so želeli, da ostanem, ampak jaz sem izrazil svojo željo, da nadaljujem samostojno pot,« je dodal. Vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer priznava, da odhoda poslanca Bojana Dobovška iz poslanske skupine niso pričakovali. Njegovo odločitev obžalujejo, vendar spoštujejo in sprejemajo ter pričakujejo še nadaljnje dobro sodelovanje z njim.

Po novem bo lahko Dobovšek v odborih DZ skladno s pravilnikom sodeloval kot zainteresiran poslanec, ne sme pa glasovati. To pravico ima na sejah DZ.

Dejal je še, da ga iz drugih strank niso vabili v svoje vrste. A dodaja, da je tudi z drugimi poslanskimi skupinami do sedaj zelo dobro sodeloval in z njimi goji dobre odnose.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.