Tamara Kajtazović

 |  Svet

Nemški nogometni navijači izrekli dobrodošlico beguncem

© Twitter

Nemški nogometni navijači so na več tekmah nemške Bundeslige na tribunah pripravili transparente, ki izražajo dobrodošlico beguncem. »Begunci dobrodošli,« se glasijo napisi, nekatere spremljajo tudi podobe srca in družine. Poleg tega so podporniki kluba Borussia Dortmund prosilcem za azil ponudili tudi 220 vstopnic za ogled nogometne tekme.

Kot piše Tom Edwards v britanskem Telegraphu, je bilo povabilo na nogometno tekmo del širše iniciative »prispeli v Dortmund«, ki beguncem pomaga pri ustalitvi v novi državi. Tudi vsi napisi na tekmah različnih klubov so bili del koordiniranih prizadevanj zagotavljanja množične dobrodošlice beguncem.

To sicer ni prva gostoljubna poteza navadnih državljanov. Pred nekaj meseci je nemški par zagnal spletno stran, ki povezuje begunce v Nemčiji in Nemce, ki so jim pripravljeni odstopiti sobo. Na ta način je do sedaj 122 beguncev dobilo sobo v stanovanjih z drugimi sostanovalci. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.