Izak Košir

 |  Kultura

Bikini princese Leie iz Vojne zvezd prodali za 85.000 evrov 

"Return of the Jedi" Slave Leia Scene - Special Edition

Famozni bikini princese Leie iz Vojne zvezd so na spletni dražbi, ki jo vodi ameriško podjetje Profiles In History, prodali za 85.000 evrov. Izklicna cena je bila kar 10.000 evrov manj. Avtentičnost oblačila je s podpisanim pismom potrdil tudi oblikovalec pri Vojni zvezd Richard Miller. Bikini je v filmu Vrnitev jedijev nosila igralka Carrie Fisher, ki ga je sicer označila za nekaj, kar supermodeli nosijo v »sedmem ringu pekla«. Na dražbi pa so ga opisali kot bikini, ki je narejen iz prožne, zlato obarvane gume.

Bikini prinese Leie je postal del zgodovine pop kulture, Carrie Fisher ga je zaradi promocije filma celo nosila na naslovnici revije Rolling Stone, prav tako pa je vanj oblečena njena voščena lutka v muzeju slavnih Madame Tussads.

Oblačilce je v javnosti doživelo svojevrstno ožitivev tudi v televizijski seriji Prijatelji, ko je postalo predmet fantazije v razmerju med Rossom (David Schwimmer) in Rachel (Jennifer Aniston). Prvi je namreč želel, da se za poživitev posteljnih strasti slednja obleče prav v princeso Leio.

Recenzijo filma Vojna zvezd: Epizoda III - Maščevanje Sitha, ki jo je napisal Marcel Stefančič, Jr., si lahko preberete tu.