IZAK KOŠIR

 |  Družba

Jon Stewart se vrača na televizijo oziroma na splet

Jon Stewart, nekdanji voditelj satirčne novičarske oddaje The Daily Show, se vrača na televizijo. Tokrat je podpisal štiriletno pogodbo s televizijsko hišo HBO. Gre za "naslednji korak" v karieri priljubljenega in vplivnega mnenjskega vodje, vsebina novega sodelovanja pa bo povezana predvsem s spletom. Kratki videi, ki bodo na splet naloženi nekajkrat dnevno, bodo predstavljali nekakšne Stewartove komentarje na aktualne dogodke. Čeprav Jon Stewart v njih naj ne bi nastopal, pa je pričakovati, da jim bo posodil glas. Za vizualno in tehnično podobo bo poskrbelo podjetje OTOY, ki je navdušeno, da bo Stewartu pomagalo pri uresničevanju nove vizije.

Gre za drugačen pristop, ki ga je bil ameriški voditelj do zdaj vajen, a Stewarta to ne skrbi. Kot je dejal v izjavi za javnost, je vajen 22 minut dela na televiziji vsak večer, zato meni, da bo kos nekajminitnim vsebinam, ki jih bo ustvaril "vsake toliko časa". Stewart bo tako postal še eden od televizijcev, ki se s klasične televizije seli na splet k digitalnim vsebinam.

Vrhunce zadnje oddaje The Daily Show s Stewartom kot voditeljem, ki je bila predvajana avgusta, si lahko ogledate na tej povezavi, dokumentarec MSNBC o njegovem vzponu pa tu. Stewart je konec poletja nekajkrat gostoval in nastopal v oddajah WWE (World Wrestling Entertainment), kjer je med drugim dokazal, da lahko gledalce zabava tudi s fizičnim udejstvovanjem.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.