IK, STA

 |  Ekonomija

EasyJet povečal dobiček in naročil 36 letal v vrednosti 3,5 milijarde evrov

EasyJet

EasyJet
© Denis Sarkić

Britanski nizkocenovni letalski prevoznik EasyJet je v poslovnem letu, ki se je končalo s koncem septembra, ustvaril 548 milijonov funtov (780,5 milijona evrov), kar je 22 odstotkov več kot leto prej. Ob tem so iz družbe sporočili, da so zaradi ugodnih rezultatov naročili letal 36 Airbus A320 v vrednosti 3,8 milijarde dolarjev (3,5 milijarde evrov). Dobili naj bi jih med letoma 2018 in 2021.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je dobiček poletel na krilih večjega števila potnikov in nižjih cen goriva. Število potnikov se je povečalo za šest odstotkov na 68,6 milijona, prihodki podjetja pa so se okrepili za 3,5 odstotka na 4,69 milijarde funtov (6,68 milijarde evrov).

"Naši trgi so močni; z obetavnimi gospodarskimi in potrošniškimi trendi," so zapisali v EasyJetu in dodali, da je med njihovimi ciljnimi trgi tudi trg prostočasnih potnikov, ki izjemno hitro raste, saj ljudje vedno pogosteje hodijo na počitnice in krajše izlete. K rezultatom, tako EasyJet, pa so pripomogla tudi poslovna potovanja, ki cenijo tako prilagodljivost, kot tudi vrednost.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.