IK, STA

 |  Politika

Francoski premier: EU naj omeji število migrantov, begunce pa namesti v sosednjih državah Sirije

Manuel Valls, francoski premier

Manuel Valls, francoski premier
© WikiCommons / Claude TRUONG-NGOC

Francoski premier Manuel Valls je pozval Evropsko unijo (EU), naj omeji število migrantov, ki lvstopajo v države. "Evropa mora objaviti, da ne more več sprejemati toliko migrantov, to ne gre," je v pogovoru s tujini novinarji dejal Valls. Tako poroča nemški dnevnik Süddeutsche Zeitung. Dodal je, da je nadzor nad zunanjimi mejami EU bistvenega pomena za prihodnost Evrope.

 Valls se je zavzel tudi za to, da je treba začeti reševati begunsko krizo pri njenih koreninah, milijone ljudi, ki so pobegnili pred vojno v Siriji, pa bi po njegovem mnenju morali namestiti "v sosednjih državah Sirije".

"Evropa mora najti način, da bo zagotovila, da bodo begunce obravnavale države, ki so sirske sosede. V nasprotnem primeru bo pod vprašajem sposobnost Evrope, da zagotovi učinkovit nadzor svojih meja," je še dejal francoski premier.

Evropa se že več mesecev sooča z največjo begunsko krizo po drugi svetovni vojni. Po terorističnih napadih v Parizu, se je zaostrila retorika številnih evropskih politikov, ki za dejanja Islamske države iščejo krivca.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.