IZAK KOŠIR, STA

 |  Družba

V Linzu odstranili semaforje s podobami istospolnih parov

Semaforji v nekaterih avstrijskih mestih so s podobami raznolikih parov spodbujali k strpnosti do vseh oblik ljubezni.

Semaforji v nekaterih avstrijskih mestih so s podobami raznolikih parov spodbujali k strpnosti do vseh oblik ljubezni.
© WikiCommons

V avstrijskem Linzu so odstranili semaforje s podobami istospolnih parov, ki so spodbujali večjo strpnost do istospolno usmerjenih. "Semaforji so namenjeni prometu in se jih ne sme uporabljati za dajanje nasvetov, kako živeti," je povedal novi uradnik, pristojen za promet v Linzu, Markus Hein iz skrajno desne Svobodnjaške stranke.

Semaforji, ki so jih ob letošnjem izboru za pesem Evrovizije najprej namestili na Dunaju, so prikazovali moškega ali žensko ali pa dva moška ali dve ženski, ki so se držali za roke. Nad pari je bil tudi simbol srca. O "dunajski šoli romantike" smo v Mladini poročali že maja, zapis je na voljo tu

Hein je še dejal, da so bili semaforji "popolnoma nepotrebni", saj niso pripomogli k promociji pravic istospolnih. Dodal je, da so njihove pravice že sedaj dobro urejene. Vam retorika zveni znana? Najbrž ste kaj podobnega slišali tudi iz ust nasprotnikov zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR), o katerem bomo pri nas odločali 20. decembra.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.