UREDNIŠTVO

 |  Družba

Dobrodošli v letu 2016! Mladina vam želi vesele praznike, ne pozabite na našo dvojno številko!

Srečno 2016!

Srečno 2016!
© Uroš Abram

Drage bralke, dragi bralci, dobrodšli v novem letu. Želimo vam vesele praznike, hkrati pa bi vas radi opozorili, da je na prodajnih policah še vedno na voljo naša posebna dvojna številka tednika Mladina. Ta je na voljo tudi prek naše spletne trgovine. Uvodnik z naslovom Črna kronika, ki ga je napisal urednik Grega Repovž, si lahko preberete tu.

V dvojni številki Mladine si lahko med drugim preberete:

– Angela Merkel. Osebnost leta. »Kanclerka je že deset let in vse do begunske krize se je zdela večna. Številni državni voditelji so se med njenim kanclerstvom pojavili in izginili, vztraja samo še Putin.« Piše Janko Lorenci.

– Zadnje opozorilo. Ali zmaga Zlovenije na referendumu o istospolnih partnerskih zvezah napoveduje večje politične spremembe? Piše Jure Trampuš.

– Privatizacija kot slaba šala. Kam nas je pripeljala razprava o prodaji nacionalnih prvakov? Piše Borut Mekina.

– Intervju z Milanom Kučanom, našim prvim predsednikom. »Prirejali so pogrome, zažigali knjige, kasneje so razrušili Evropo, prižgali krematorije. Svet je molčal. Pretiravam? Morda. A velikokrat je molk pritrjevanje.« Sprašuje Borut Mekina.

– Bernie Sanders, prvi socialist. Demokratski predsedniški kandidat, ki je letos poskrbel, da je socializem v Ameriki postal tako kul kot še nikoli. Piše Marcel Štefančič, jr.

– Parazit ali polnilec proračuna? »Kultura ni le proračunski porabnik, ampak je v razvitih državah tudi eden najuspešnejših polnilcev državnih proračunov.« Piše Urša Marn.

– Portret: Nenad Cizl, oblikovalec in ilustrator s številnimi nagradami, ki bo nekoč morda tudi kipar. Piše Vanja Pirc.

– Intervju z Janom Plestenjakom. »Včasih kdo reče, da čas, ko si starejši, teče hitreje. Pa ni res. Samo stvari te ne fascinirajo več.« Sprašuje Katja Perat.

– Pregled leta 2015

© Tomaž Lavrič

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.