Apokaliptično opozorilo

Toliko prostaštva, kot so ga izkazali zažigalci knjige v Murglah, v 21. stoletju ni bilo mogoče predvideti. Celo navzoča policista sta otrpnila. Zlo in strup v najvišjem koncentratu položita vsakogar.

Naščuvani na prvega predsednika države se tega gotovo ne bi domislili brez 25-letnega sistematičnega podžiganja sovraštva s strani »Princa teme« - dr. Ivana. Ja, dosegel je akademsko raven; za obvladovanje lumpenpolitike se mu je s podelitvijo doktorskega naziva poklonila univerza z »brdovitog Balkana« (po M. Dolencu).

Dogodek v Murglah je evidentno znamenje fašizacije družbe. Bo razen knjige, še kdo »najprej diskvalificiran in nato likvidiran«, torej zažgan? – v skladu z zavestno ponarejenim pomenom izjave s strani čelnika SDS. Odvisno od Njegove milosti? Odvisno jod (ne)ukrepanja organov pregona in od predsednika države, ki ob tem raje »povezuje« in ponižno molči?

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.