IK, STA

 |  Politika

V Slovenijo prihaja vatikanski državni tajnik 

Kardinal Pietro Parolin (skrajno desno)

Kardinal Pietro Parolin (skrajno desno)
© WikiCommons

V Slovenijo prihodnji teden na delovni obisk prihaja državni tajnik Svetega sedeža, kardinal Pietro Parolin. Kardinal se bo v Sloveniji od torka do četrtka mudil na povabilo predsednika slovenske vlade Mira Cerarja. Kardinal Parolin bo Ljubljano obiskal zaradu slovesnega uradnega odprtja novih prostorov apostolske nunciature. S Cerarjem pa se bosta nato posvetila pogovorom o aktualnih vprašanjih v svetu, večino časa naj bi namenila begunski krizi in pred kratkim zaključeni konferenci o okolju v Parizu.

V uradu predsednika vlade poudarjajo, da gre pri obisku kardinala za nadaljevanje rednega dialoga z visokimi predstavniki Svetega sedeža in poglabljanje političnih odnosov med Slovenijo in Svetim sedežem. Cerar in Parolin sta se sestala že konec maja lani, ko se je Cerar obiskal Vatikan. Tedaj ga je na zasebni avdienci sprejel tudi papež Frančišek, slovenski premier pa ga je povabil na obisk v Slovenijo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.