IK, STA

 |  Ekonomija

Nizkocenovnik Ryanair podvojil dobiček

© WikiCommons

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je v trimesečju do konca decembra, ki je za družbo tretje četrtletje poslovnega leta, ustvaril 103 milijone evrov čistega dobička. To je 110 odstotkov več kot v enakem obdobju predhodnega leta. Ob tem je letalski prevoznik napovedal tudi odkup lastnih delnic v vrednosti 800 milijonov evrov.

Število potnikov, ki jih je v četrtletju prepeljal Ryanair, se je na letni ravni povečalo za petino na 25 milijonov. Rast števila potnikov pripisujejo predvsem promocijskim akcijam in ugodnim ponudbam, s čimer so uspeli izničiti negativne učinke novembrskih terorističnih napadov v Parizu.

"Po krepkem začetku tretjega četrtletja smo novembra po terorističnih napadih zabeležili očiten padec rezervacij," je ob objavi poslovnih rezultatov ocenil izvršni direktor Michael O'Leary in dodal, da so se s promocijskimi cenami in akcijami prilagodili, da bi pridobili več strank. 

Družba za zadnje četrtletje poslovnega leta pričakuje 26-odstotno rast števila potnikov, kar je štiri odstotne točke več od prejšnjih napovedi rasti. Čisti dobiček naj bi po napovedih v celotnem letu dosegel med 1,175 in 1,225 milijarde evrov.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.