Brez revizije

V Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani so prejšnji teden v Pismi bralcev želeli obelodaniti dogajanje, ki se je nanašalo na razlago dogodkov obelodanjenih v članku »Brez revizije«. V študentski organizaciji navajajo, da večina poslancev ni zavrnila pobude poslanca Študentske Iskre Jureta Novaka. Zapisano ne drži. Večina poslancev ni želela podpisati pobude za uvrstitev točke na dnevni red. Novak je nato razloge zakaj ŠOU potrebuje revizorja poskušal predstaviti pod točko razno, vendar je dobršen del poslancev potrdil proceduralni predlog vodje poslanske skupine Povezani Matica Markoviča. Novaku so s sklepom odvzeli besedo, zaključili točko razno in tudi sejo Študentskega zbora. Večina poslancev je torej zelo jasno zavrnila debato in seznanitev s problemom (ne)imenovanja revizorja ŠOU.

Nadalje v ŠOU navajajo, da tožilstvo ni nadzorovan organ. Tožilce imenujejo in po potrebi razrešujejo poslanski klubi, ki obvladujejo Študentski zbor. Tožilci torej niso zgolj politično imenovani, pač pa tudi politično nadzorovani, kar jasno piše tudi v članku.

Vsem bralkam in bralcem bi se na koncu opravičil za tiskarskega škrata, na katerega so opozorili tudi v ŠOU. Pritožbeni organ druge stopnje je po institucionalnih spremembah Razsodišče in ne Senat. Za napako se iskreno opravičujem.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.