IK, STA

 |  Politika

Dars išče novega predsednika in člana uprave

© Borut Krajnc

Nadzorni svet Družbe za avtoceste v RS (Dars) je včeraj objavil razpis za novega predsednika in člana uprave. Nadzorniki so namreč januarja razrešili predsednika uprave Matjaža Kneza in člana uprave Franca Skoka, vodenje družbe pa so za tri mesece zaupali Tomažu Vidicu. Rok za prijavo na razpisani prosti delovni mesti je 15 dni.

Nadzorniki Darsa, ki jih vodi Marjan Mačkošek, so Kneza in Skoka odpoklicali zaradi nepravilnosti, storjenih pri ustanavljanju Darsovega telekomunikacijskega hčerinskega podjetja Delkom. Odločili so se, da bodo novega predsednika in člana uprave, ki bosta imenovana za petletno obdobje, iskali z javnim razpisom.

V razpisu, ki je bil včeraj objavljen v časniku Delo ter tudi na spletnih straneh Darsa, so zapisali, da morajo kandidati za predsednika uprave družbe med drugim imeti 60 mesecev izkušenj na vodilnih mestih. To je pogoj tudi za kandidate za člana uprave.

Podati pa morajo tudi izjavo, da niso bili kot člani organa vodenja in nadzora podjetja, nad katerim je bil začet stečajni postopek, pravnomočno obsojeni na plačilo odškodnine upnikom po veljavnih predpisih o finančnem poslovanju podjetij, in sicer za obdobje dveh let po pravnomočnosti sodbe.

Nadzorni svet želi, da imajo kandidati vodstvene in pogajalske sposobnosti, komunikativnost, sposobnost dela v ekipi ter sposobnost strateškega razmišljanja, podati pa morajo tudi svoje videnje razvoja družbe.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.