Uredništvo

 |  Družba

Najbolj brano: Med ulico, zaporom in psihiatrijo 

© Tjaša Kosar

Ogled Nevid(e)ne Ljubljane je turistični vodnik po prestolnici malo drugače. Organizirajo ga Kralji ulice. Da zanj velja veliko zanimanja, je dokazala tudi reportaža Tjaše Kosar, ki se je v teh dneh prebila med najbolj brane članke na Mladininem portalu. V njej si lahko med drugim preberete tudi o Jasmini, ki se je pripeljala iz rodnega Velenja, kjer je po šestih letih odkritega brezdomstva, vsega skupaj pa 17 letih siromašenja in umiranja na obroke v Ljubljani, le dobila občinsko stanovanje, ki ga še vedno z mukami, a vendarle, zmore plačevati.

Stara je 42 let in ima 6. stopnjo izobrazbe iz ekonomije, študij, ki si ga je plačala sama in naredila ob delu. Je hčerka priseljencev iz Bosne, ki sta se zaposlila v velenjskih tovarnah, zato ji s svojimi dohodki sicer skrbna starša finančno nikoli nista zmogla konkretno pomagati. Mama dolgo ni mogla verjeti, da je tako resno, saj je bila njena hči vedno aktivna in je ves čas delala. Dokler si pri devetnajstih ni poškodovala kolena, se ji je obetal rokometni klub in študij v Švici. Več na spodnji povezavi. 

Reportažo o nevid(e)ni Ljubljani si lahko v celoti preberete tu

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.