IK, STA

 |  Politika

Predobravnavni narok za Bavčarja in brata Sušinski znova preklican

Igor Bavčar

Igor Bavčar
© Borut Krajnc

Predobravnavni narok za nekdanjega prvega moža Istrabenza Igorja Bavčarja ter nekdanjega svetovalca Istrabenza Kristjana Sušinskega in nekdanjega predsednika uprave Maksime Holdinga Nastjo Sušinskega v ponovnem sojenju v zadevi Istrabenz, sklican za danes, je bilo znova preklican. Vzroki za ponovni preklic naroka še niso znani. 

Vrhovni sodniki so lani jeseni zaradi po njihovem mnenju premalo konkretiziranih očitkov v celoti razveljavili sodbo Bavčarju in Kristjanu Sušinskemu za pranje denarja, zadevo pa poslali v ponovno sojenje. Delno so vrhovni sodniki ugodili tudi Nastji Sušinskemu, in sicer v delu, ki se nanaša na očitke Bavčarju in Kristijanu Sušinskemu glede pranja denarja.

Zavrnili pa so zahtevek nekdanjega prvega moža Pivovarne Laško Boška Šrota, ki je bil zaradi zlorabe položaja obsojen na kazen petih let in desetih mesecev zapora, kazen pa od oktobra 2014 prestaja v zaporu na Dobu.

Ljubljansko okrožno sodišče je maja 2014 presodilo, da je Šrot naklepno zlorabil položaj pri vodenju Pivovarne Laško. Bavčar je po mnenju senata prvostopenjskega sodišča Šrota napeljeval k temu dejanju, nato pa je, tako kot brata Sušinski, razpolagal z denarjem velike vrednosti, za katerega je vedel, da je bil pridobljen na nezakonit način.

O Nedotakljivih je v Mladini pred nekaj meseci pisal tudi Borut Mekina: "Eni uživajo človekove pravice. Drugi pa učinkovito kaznovalno politiko". Članek si lahko v celoti preberete na tej povezavi. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.