Grega Repovž

 |  Mladina 12  |  Politika

Napad na srce Evrope

Je Evropa pozabila, da je novembra 2015 napovedala vojno Islamski državi in v vojno območje napotila svoje vojaške sile?

© VIR: Global Terrorism Database

Vsi so se pognali v tek. Tek za življenje. Eni po cesti, ki povezuje letališče z avtocesto proti Bruslju. Drugi so se pognali kar po dovozu v najbližjo parkirno hišo. Samo hitro stran, kamorkoli. Za njimi smo lahko opazovali stavbo letališča Zaventem, iz katere je dim po dveh detonacijah bomb šele res začel prodirati. In nismo potrebovali neke izjemne sposobnosti vživljanja, da bi vedeli, kako zares gre vsakemu izmed njih. Da se vsak zaveda, kako prekleto blizu smrti je. Ta posnetek je v torek v večernih poročilih gledala vsa Evropa.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Grega Košak, Ljubljana

    Napad na srce Evrope

    Evropska skupnost osemindvajseterice je s svojimi problemi, le malo večja vaška skupnost s 500 milijoni prebivalcev: malo bogatih, približnim povprečjem srednjih, in še največ revnih; v tem zaporedju od severo-zapada vse do juga in vzhoda, ki se vsa srečuje z vedno bolj intenzivnim staranjem svojega, v svoj »american way of life« vedno bolj lažnivo uspavanega prebivalstva. Več