Anže Lebinger

 |  Družba

Slovenija odpira hiše

Največji festival kakovostnih gradenj, nepremičnin in arhitekture Odprte Hiše Slovenije (OHS) bo letos svoja vrata odprl že sedmič, in sicer med 15. in 17. aprilom. Na ogled bo 100 izbranih zasebnih in javnih stavb ter prostorskih ureditev. Tema letošnjega festivala je “Zdravje, dobro počutje in učinkovitost”. Pri OHS želijo spodbuditi zavedanje o vplivu grajenega prostora na človekovo zdravje, dobro počutje in učinkovitost tako na delovnem mestu kot doma. OHS so del mednarodne mreže Open House WorldWide, v kateri deluje 30 mest po celem svetu. Preprost, a močan koncept mreže je omogočiti vsakomur praktično izkušnjo v kakovostni arhitekturi.

Tako kot preizkusimo telefone, računalnike in avtomobile, lahko preizkusimo tudi arhitekturo, ki je naša največja investicija v zasebnem ali poslovnem življenju. Arhitektura nas obdaja vsak dan in močno vpliva na naše počutje, zdravje, varnost in uspešnost. V sklopu festivala bodo letos predstavljene tudi Odprte lesene hiše Slovenije. Ta aktivnost je letos podprta s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije - Direktorat za lesarstvo in javne agencije SPIRIT Slovenija.

Program in prijave so na ogled na uradni strani festivala >>

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.