Izak Košir, STA

 |  Politika

Angela Merkel svoji stranki dolguje članarino v viši 9.500 evrov

Angela Merkel

Angela Merkel
© WikiCommons

Nemška kanclerka Angela Merkel svoji stranki Krščansko-demokratska unija (CDU) dolguje 9500 evrov članarine. Po poročanju nemških medijev stranka sicer Merklove ni obvestila o spremembah pravil, po katerih mora kanclerka plačevati višjo članarino.

Tiskovni predstavnik CDU v nemški zvezni deželi Mecklenburg-Predpomorjanska je za nemško tiskovno agencijo dpa potrdil, da je Merklova dejansko stranki dolžna nekaj članarine, a ob tem ni želel razkriti vsote. Je pa pojasnil, da dolg ni krivda Merklove, temveč je enostavno niso obvestili o spremembah pravil.

Nova pravila so sicer začela veljati že leta 2013, člani vlade pa morajo v skladu z njimi prispevati šest odstotkov svoje plače in drugih dodatkov. Pred spremembami je bil prispevek fiksni znesek. CDU je zagotovila, da bo Merklova svoj dolg poplačala. Plača nemške kanclerke na letni ravni sicer znaša približno 250.000 evrov. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.