Uredništvo

 |  Družba

"Med vladavino Janeza Janše nisem bila nikamor povabljena, tudi na televizijo ne"

Dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič

Dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič
© Borut Krajnc

»Morda bo res ostalo precej ljudi, ki se ne bodo odpovedali tekmovalnosti, ki hočejo nehati živeti. A verjamem, da bo več nas drugih, živih, ustvarjalnih, solidarnih, ki bomo varovali človekovo dostojanstvo in socialno pravičnost,« v nedavnem Mladininem intervjuju pravi Dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič, psihologinja in socialna delavka. Pogovor je te dni ponovno zaokrožil po spletu, strokovnjakinja brez dlake na jeziku pa je med drugim opisala tudi, kako je bilo v času vlade Janeza Janše, ko je niso povabili nikamor, tudi na televizijo ne. 

Zaslužna profesorica na ljubljanski fakulteti za socialno delo in glavna zagovornica koncepta delovnega odnosa v socialnem delu, ki rešitve za tiste, ki potrebujejo pomoč, soustvarja skupaj z njimi. Je tudi zelo kritična do današnjega sveta in trdi, da je že zdavnaj prišel čas, ko bi morali zavrniti nesprejemljivo. Intervju iz letošnje 15. številke Mladine, ki ga je opravil Klemen Košak, si lahko v celoti preberete na spodnji povezavi. 

Intervju z Dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič je na voljo tu

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.