IK

 |  Družba

Menjava zelenjave od Kopra do Murske Sobote 

© WikiCommons

14. maja se bo odvila že 4. Zelemenjava, vseslovenska menjava dobrot z domačega vrta, v kateri bo letos sodelovalo kar 20 krajev. Torej že lahko govorimo o tradiciji, so prepričani organizatorji, ki bodo od Kopra do Murske Sobote skrbeli za nemoteno menjavo semen, sadik, pridelkov, receptov in tudi izkušenj ljubiteljskih kmetovalcev in vrtičkarjev, kot tudi tistih "bolj profesionalnih". Poleg omenjenega pa bodo zbirali presežke iz domače shrambe za projekt Botrstvo, v Ljubljani pa bodo na ogled celo vrtni palčki, ki so sicer strah in trepet marsikaterega esteta.

Cilj Zelemenjave je, da na solidaren in zabaven način poveže vse navdušence dobrot in lepot z domačega vrta ter to navdušenje raztrosi tudi med ostale someščane in sovaščane. Organizatorji vabijo vse brez izjeme: vrtnarske guruje in popolne začetnike, mlade in stare, take z enim samim lončkom na balkonu kot tiste s kilometrsko njivo. 

Kako lahko sodelujete? Preprosto. Zgolj udeležiti se morate Zelemenjave v najbližjem kraju, kjer je organizirana. No, lahko se odpravite tudi v najbolj oddaljen kraj od teh, ki so na seznamu. tega najdete na tej spletni povezavi, kjer boste našli tudi kontakte vseh lokalnih organizatorjev. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.